Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ekler fánk recept

Ekler fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Égetett tésztához:

    • 12 ek víz
    • 12 dkg margarin
    • csipet só
    • 15 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • tejszínhab/pudingok/bármilyen krém

    Tetejére:

    • olvasztott csokoládé, porcukor

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik.

    Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.

    Sütőpapírral bélelt tepsire habzsák segítségével 8-10 cm hosszú csíkokat nyomunk egymástól kissé távolabb.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!

    Miután a hosszúkás fánkok kihűltek, kettévágjuk, vagy akár egyet-egyet össze is “ragaszthatunk” tejszínhabbal vagy csokikrémmel, pudingokkal.

    Tetejükre kerülhet olvasztott csoki, mandula, vagy akár csak porcukor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá