Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Égetett tésztás, kanalas fánk recept

Égetett tésztás, kanalas fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 2 dl víz
    • 8 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • kb 5 dl olaja sütéshez

    Elkészítése:

    A vizet a vajjal és egy csipet sóval melegítsük forráspontig. Amikor már forr, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd mérsékeljük a hőfokot és pár percig kevergetve addig pirítsuk míg elválik az edény falától (ezalatt az idő alatt teljesen elválik az edény falától, de nem ég meg a tészta).

    Ezután vegyük le a tűzről, hagyjuk pár percig hűlni, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és mindegyikkel keverjük simára a tésztát. Egy csomómentes, sima masszát kell hogy kapjunk.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd egy kiskanál segítségével szaggassunk bele kisebb halmokat a tésztából. Sütés közben a tészta kb a kétszeresére nő, így csak pár darabot szaggassunk bele (a kanalat mártsuk bele a meleg olajba, akkor nem ragad majd rá a tészta).

    Sütés közben többször fordítsuk át a tésztát, hogy egyenletesen süljön (az első adagot nagyobb lángon süssük, majd mérsékeljük a hőfokot és a maradék tésztát már úgy süssük ki, nehogy hirtelen süljön és a közepe nyers maradjon).

    Amikor a fánkocskák már szépen megnőttek és aranybarnára sültek, szedjük ki az olajból és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd alaposan hempergessük meg vaníliás cukor és porcukor keverékébe.

    Tipp:

    Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerinti lekvárt, csorgathatunk rá csokoládét, de csak a porcukorba belehempergetve is nagyon finom

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá