Szilvás clafoutis recept
Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
A pitéhez:
- 4 közepes méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg eritrit
- 8 dkg GM zabpehelyliszt
- 2,5 dl görög joghurt
- kb 30 dkg magozott, negyedelt szilva
- őrölt fahéj
- csipet só
- 1 mk sütőpor
A tetejére:
- nyírfaporcukor
A forma kikenéséhez:
- vaj
- rizsliszt
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.
Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!
Tipp:
Mutatós és finom, ez a francia édesség.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










