Szilvás clafoutis recept

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:
A pitéhez:
- 4 közepes méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg eritrit
- 8 dkg GM zabpehelyliszt
- 2,5 dl görög joghurt
- kb 30 dkg magozott, negyedelt szilva
- őrölt fahéj
- csipet só
- 1 mk sütőpor
A tetejére:
- nyírfaporcukor
A forma kikenéséhez:
- vaj
- rizsliszt
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.
Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!
Tipp:
Mutatós és finom, ez a francia édesség.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »