Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis habos lepény recept

Ribizlis habos lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5-6 ek tejföl
    • csipet só

    Tetejére:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg kristálycukor
    • 50 dkg ribizli
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.

    A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.

    Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.

    Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.

    A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.

    Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.

    Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá