Ribizlis habos lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5-6 ek tejföl
  • csipet só

Tetejére:

  • 8 tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 50 dkg ribizli
  • 1/2 citrom leve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.

Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.

Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.

A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.

Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.

Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.