Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás-almás pite édes morzsával recept

Rebarbarás-almás pite édes morzsával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs friss linzertészta (készen vásárolt, de készíthetjük mi is)
    • 10 dkg darált dió
    • 2 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • reszelt citromhéj (ízlés szerint)

    Rebarbarás-almás töltelékhez:

    • 8-10 szál rebarbara
    • 4-5 db édes alma
    • 3 ek méz
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 kk őrölt fahéj

    Édes morzsához:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg vaj (hideg)
    • 5 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    A piteformát vékonyan kenjük ki vajjal.

    A linzertésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki piteforma nagyságúra, majd helyezzük bele a formába. Ezután tegyük be fél órára a hűtőbe.

    A darált diót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből, szórjuk meg a diós keverékkel, majd kanalazzuk rá az előzőleg roppanósra párolt gyümölcsöket.

    A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony részt, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.

    Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

    A mézet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát és almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és pár perc alatt pároljuk roppanósra (arra figyeljünk nehogy túlpároljuk a gyümölcsöket és egy pépes masszát kapjunk. Ha savanyúnak találnánk, akkor szórjuk meg egy kevés cukorral is).

    Ezután alaposan csepegtessük le a megpárolt gyümölcsöket, majd hűtsük ki teljesen mielőtt a tésztára kanalaznánk.

    Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd először szórjuk meg a diós-cukros keverékkel és egyenletesen kanalazzuk rá a roppanósra párolt, teljesen kihűtött gyümölcsöket.

    A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és a kristálycukrot, majd gyors mozdulatokkal nagyobb darabosra morzsoljuk össze.

    Ezután szórjuk rá a gyümölcs tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Amennyiben langyosan szeretnénk tálalni, akkor egy-két gombóc vanília fagylaltot is kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá