Hozzávalók:
Rebarbarás-almás töltelékhez:
Édes morzsához:
Elkészítése:
A piteformát vékonyan kenjük ki vajjal.
A linzertésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki piteforma nagyságúra, majd helyezzük bele a formába. Ezután tegyük be fél órára a hűtőbe.
A darált diót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, szórjuk meg a diós keverékkel, majd kanalazzuk rá az előzőleg roppanósra párolt gyümölcsöket.
A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony részt, majd vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A mézet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát és almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze, és pár perc alatt pároljuk roppanósra (arra figyeljünk nehogy túlpároljuk a gyümölcsöket és egy pépes masszát kapjunk. Ha savanyúnak találnánk, akkor szórjuk meg egy kevés cukorral is).
Ezután alaposan csepegtessük le a megpárolt gyümölcsöket, majd hűtsük ki teljesen mielőtt a tésztára kanalaznánk.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd először szórjuk meg a diós-cukros keverékkel és egyenletesen kanalazzuk rá a roppanósra párolt, teljesen kihűtött gyümölcsöket.
A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és a kristálycukrot, majd gyors mozdulatokkal nagyobb darabosra morzsoljuk össze.
Ezután szórjuk rá a gyümölcs tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Amennyiben langyosan szeretnénk tálalni, akkor egy-két gombóc vanília fagylaltot is kínálhatunk hozzá.