Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 27 dkg kristálycukor
- 11 dkg olvasztott vaj
- 22 dkg finomliszt
- 10 g sütőpor
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 30 dkg kandírozott vegyesgyümölcs
- 3 dkg körüli csoki
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 6 kis kocka fehércsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.
A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.
Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.
Kivajazott 2 őzgerincformában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.
A kihűlt süteményünket bevonjuk csokimázzal. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
Díszítésnek karácsonyi csokoládédíszeket tettem rá.