Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 27 dkg kristálycukor
- 11 dkg olvasztott vaj
- 22 dkg finomliszt
- 10 g sütőpor
- 10 dkg vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 30 dkg kandírozott vegyesgyümölcs
- 3 dkg körüli csoki
A bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 6 kis kocka fehércsokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.
A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.
Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.
Kivajazott 2 őzgerincformában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.
A kihűlt süteményünket bevonjuk csokimázzal. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
Díszítésnek karácsonyi csokoládédíszeket tettem rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










