Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér recept

Püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 27 dkg kristálycukor
    • 11 dkg olvasztott vaj
    • 22 dkg finomliszt
    • 10 g sütőpor
    • 10 dkg vágott dió
    • 10 dkg mazsola
    • 30 dkg kandírozott vegyesgyümölcs
    • 3 dkg körüli csoki

    A bevonathoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 6 kis kocka fehércsokoládé
    • 1 tk étolaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.

    A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.

    Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.

    Kivajazott 2 őzgerincformában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

    A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.

    A kihűlt süteményünket bevonjuk csokimázzal. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.

    Díszítésnek karácsonyi csokoládédíszeket tettem rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá