Püspökkenyér recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 5 tojás
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 18 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 5 dkg durvára vágott mogyoró vagy dió
- 5 dkg durvára törött étcsokoládé
- 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
- 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
- 5 dkg mazsola
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése: Elkészítés:
A teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24*8 cm.
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztába.
A tészát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam és liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »