Püspökkenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 tojás
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 5 dkg durvára vágott mogyoró vagy dió
  • 5 dkg durvára törött étcsokoládé
  • 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
  • 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
  • 5 dkg mazsola

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése: Elkészítés:

A teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24*8 cm.

A tojásokat szétválasztjuk.

A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.

A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztába.

A tészát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam és liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.