Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Szóráshoz:
Elkészítése: Elkészítés:
A teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24*8 cm.
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztába.
A tészát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam és liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.