Hozzávalók:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.
A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.
Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.
Kivajazott 2 őzgerincformában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.
A kihűlt süteményünket bevonjuk csokimázzal. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.
Díszítésnek karácsonyi csokoládédíszeket tettem rá.