Püspökkenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 27 dkg kristálycukor
  • 11 dkg olvasztott vaj
  • 22 dkg finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 10 dkg vágott dió
  • 10 dkg mazsola
  • 30 dkg kandírozott vegyesgyümölcs
  • 3 dkg körüli csoki

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 6 kis kocka fehércsokoládé
  • 1 tk étolaj

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük.

A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.

Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, hogy meleg legyen. Hozzászitáljuk a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport. Ezután óvatosan, fakanállal beleforgatjuk a felvagdosott gyümölcsöket és csokit.

Kivajazott 2 őzgerincformában, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.

A formákat kb 2/3 részéig töltjük a masszával.

A kihűlt süteményünket bevonjuk csokimázzal. Ehhez a kétféle csokoládét felolvasztjuk mikróban és az étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiba.

Díszítésnek karácsonyi csokoládédíszeket tettem rá.