Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madeira sütemény recept

Madeira sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30 cm hosszú püspökkenyér formához:
    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg félig olvadt margarin
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1 lime reszelt héja
    • fél lime facsart leve
    • 250 ml tej
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk vaníliaaroma

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 1 lime reszelt héja
    • fél lime facsart leve
    • 500 ml cukrászhab

    Díszítéshez:

    • 12 szem eper vékonyra szeletelve
    • 1 tálca áfonya
    • fél citrom reszelt héja
    • egy marék mentalevél

    Elkészítése:

    A piskótához az egész tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton 5 percen át keverjük. Ne ijedjünk meg ha darabos lesz. Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt lime-ot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levét és az aromát. Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.

    A püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenjük, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mascarponét a reszelt lime-al és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.

    A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6*3 db kb 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2*5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.

    Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Ha elakadnátok, nézzétek meg az elkészítési folyamatról készült videóm a Picipiros Konyhája nevű Facebook oldalamon, ahol szívesen válaszolok a recepttel kapcsolatos kérdéseitekre is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá