Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós néró sütemény recept

Kakaós néró sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg lágy vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek narancslé
    • 1 kk reszelt narancshéj
    • 22 dkg liszt
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 kk instant kávépor

    A töltelékhez:

    • 10 dkg szobahőmérsékletű marcipánmassza
    • 2 ek narancslekvár

    A díszítéshez:

    • 5 dkg fehércsokoládé
    • csokoládébab (kész termék)

    Elkészítése:

    A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és a kávéporral.

    A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűvös helyre tesszük.

    A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral

    A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.

    A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

    A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.

    A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük, és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.

    Tipp:

    Ebből nekem 40 darab aprósüteményem lett. Aromáját megőrzi kb 3 hétig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá