Kakaós néró sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek narancslé
  • 1 kk reszelt narancshéj
  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 kk instant kávépor

A töltelékhez:

  • 10 dkg szobahőmérsékletű marcipánmassza
  • 2 ek narancslekvár

A díszítéshez:

  • 5 dkg fehércsokoládé
  • csokoládébab (kész termék)

Elkészítése:

A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a narancslevet és a narancshéjat. Összedolgozzuk a liszttel, a kakaóporral és a kávéporral.

A tésztát gyorsan csomómentesre gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűvös helyre tesszük.

A sütőt előmelegítjük alul-felül sütő esetén 175 fokra, a légkeverésesnél középső sínen sütve 160 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral

A tésztát lisztezett gyúródeszkán vagy nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk. A kb 4 cm átmérőjű oválisra vagy kerekre szaggatott tallérokat a tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.

A sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

A marcipánmasszát a narancslekvárral összekeverjük, a tallérok egyik felét bekenjük vele, majd összeragasztjuk a lekvár nélküli tésztával.

A díszítéshez a csokoládét darabokra tördeljük és gőz felett megolvasztjuk. A krémet szűk csövű habzsákba töltjük, és vékony vonalakat nyomunk a tallérokra, végül csokoládébabbal díszítjük.

Tipp:

Ebből nekem 40 darab aprósüteményem lett. Aromáját megőrzi kb 3 hétig.