Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Néró recept

Néró
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg eritrit
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 kk vaníliakivonat
    • 8 dkg vaj vagy margarin
    • 16 dkg rizsliszt

    A töltelékhez:

    • diabetikus lekvár

    A díszítéshez:

    • 5 dkg glutén-, cukormentes étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a rizslisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát.

    Habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis korongokat nyomunk tésztából. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    1-1 korongot kevés lekvárral összeragasztunk. A csokit az étolajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, papírtölcsérbe kanalazunk és ezzel díszítjük a a süteményeket A máz megdermedése után azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    Vendégvárónak, avagy Karácsony váró kis sütike, de a karácsonyi filmezéshez is kiváló. Hűtést nem igényel, a kis kekszek, akár napokkal az ünnepek előtt elkészíthetőek.
    Cukor-, és gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá