Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos mignon recept

Puncsos mignon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    A piskótához:

    • 2*3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2*3 ek cukor
    • 2*3 ek finomliszt

    A töltelékhez:

    • a megsült piskóta 1/3 része és a szélei kb 30 dkg
    • 1 ek kakaópor
    • 3 ek baracklekvár
    • 30 ml rumaroma

    A piskótalap lekenéséhez:

    • 3 ek baracklekvár

    A bevonathoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 puncs ízű főzős pudingpor
    • 1 ek málnaszörp

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel tovább keverjük.

    A tepsit sütőpapírral béleljük. A masszát beleöntjük és elsimítjuk. 170 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

    A másik piskótát is így készítjük el, majd kihűtjük a lapokat.

    A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, jó pépessé, de nem folyóssá.

    Az alsó lapot lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, elsimítjuk és befedjük a másik lappal.

    Hűtőbe tesszük dermedni. Le is nyomathatjuk, súlyozhatjuk.

    A tojásfehérjét a porcukorral, szörppel vízgőz felett elkezdjük felverni. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.

    A süteményt ízlés szerinti kockákra vágjuk. Villára szúrva a mignonokat a mázba mártjuk.

    Rácsra tesszük és megszárítjuk. Amíg a máz még meg nem dermedt, ízlés szerint díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá