Puncsos mignon recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:
- 2*3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2*3 ek cukor
- 2*3 ek finomliszt
A töltelékhez:
- a megsült piskóta 1/3 része és a szélei kb 30 dkg
- 1 ek kakaópor
- 3 ek baracklekvár
- 30 ml rumaroma
A piskótalap lekenéséhez:
- 3 ek baracklekvár
A bevonathoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 puncs ízű főzős pudingpor
- 1 ek málnaszörp
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel tovább keverjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A masszát beleöntjük és elsimítjuk. 170 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.
A másik piskótát is így készítjük el, majd kihűtjük a lapokat.
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, jó pépessé, de nem folyóssá.
Az alsó lapot lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, elsimítjuk és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük dermedni. Le is nyomathatjuk, súlyozhatjuk.
A tojásfehérjét a porcukorral, szörppel vízgőz felett elkezdjük felverni. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.
A süteményt ízlés szerinti kockákra vágjuk. Villára szúrva a mignonokat a mázba mártjuk.
Rácsra tesszük és megszárítjuk. Amíg a máz még meg nem dermedt, ízlés szerint díszíthetjük.