Puncsos mignon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A piskótához:

  • 2*3 tojás
  • 2*3 ek cukor
  • 2*3 ek finomliszt

A töltelékhez:

  • a megsült piskóta 1/3 része és a szélei kb 30 dkg
  • 1 ek kakaópor
  • 3 ek baracklekvár
  • 30 ml rumaroma

A piskótalap lekenéséhez:

  • 3 ek baracklekvár

A bevonathoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 puncs ízű főzős pudingpor
  • 1 ek málnaszörp

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel tovább keverjük.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A masszát beleöntjük és elsimítjuk. 170 fokon kb 15 perc alatt megsütjük.

A másik piskótát is így készítjük el, majd kihűtjük a lapokat.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, jó pépessé, de nem folyóssá.

Az alsó lapot lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, elsimítjuk és befedjük a másik lappal.

Hűtőbe tesszük dermedni. Le is nyomathatjuk, súlyozhatjuk.

A tojásfehérjét a porcukorral, szörppel vízgőz felett elkezdjük felverni. Hozzákeverjük a pudingot és a vajat is. Addig keverjük géppel, míg jól be nem sűrűsödik.

A süteményt ízlés szerinti kockákra vágjuk. Villára szúrva a mignonokat a mázba mártjuk.

Rácsra tesszük és megszárítjuk. Amíg a máz még meg nem dermedt, ízlés szerint díszíthetjük.