Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piskótatallér recept

Piskótatallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek porcukor
    • 2 ek Barbara sütési lisztkeverék

    Ragasztáshoz:

    • ízlés szerinti lekvár

    Máz:

    • olvasztott csokoládé

    Tejérzékenyeknek a mázhoz:

    • 1 tk kakaópor
    • 20 g liga margarin

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a sárgákkal fehéredésig keverjük, a fehérjéket habbá verjük. A felvert habot, a krémes sárgákat és a lisztet óvatosan összekeverjük.

    A masszát nylon zsákba vagy habzsákba töltjükés kivágjuk a nylon sarkát.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe pöttyözzük vagy makaron formát is használhatunk és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.

    Mikor kihűlt, lekvárral összeragasztunk 2-2-őt és csokival meglocsoljuk. Kb fél órára hűtőbe tesszük, míg a csoki megdermed és már fogyaszthatjuk is.

    Tipp:

    Felolvasztjuk a margarint és összekeverjük a kakaóval. Ha a csokoládét szeretnéd édesebbé tenni, akkor tegyél bele 1 mk porcukrot, mert az nem kristályosodik ki a masszában.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá