Piskótatallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek Barbara sütési lisztkeverék

Ragasztáshoz:

  • ízlés szerinti lekvár

Máz:

  • olvasztott csokoládé

Tejérzékenyeknek a mázhoz:

  • 1 tk kakaópor
  • 20 g liga margarin

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a sárgákkal fehéredésig keverjük, a fehérjéket habbá verjük. A felvert habot, a krémes sárgákat és a lisztet óvatosan összekeverjük.

A masszát nylon zsákba vagy habzsákba töltjükés kivágjuk a nylon sarkát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pöttyözzük vagy makaron formát is használhatunk és előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Mikor kihűlt, lekvárral összeragasztunk 2-2-őt és csokival meglocsoljuk. Kb fél órára hűtőbe tesszük, míg a csoki megdermed és már fogyaszthatjuk is.

Tipp:

Felolvasztjuk a margarint és összekeverjük a kakaóval. Ha a csokoládét szeretnéd édesebbé tenni, akkor tegyél bele 1 mk porcukrot, mert az nem kristályosodik ki a masszában.