Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos-kókuszos piskótatallér recept

Barackos-kókuszos piskótatallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 30*16 cm-es tálhoz:

    • 3*120 g piskótatallér
    • 1 nagy (850 g) vödör tejföl
    • 200 g kókuszreszelék
    • 2*470 g hámozott, felezett őszibarack konzerv
    • 8 ek kristálycukor
    • 1 cs (45 g) habpor
    • 1,5 dl tej

    Elkészítése:

    A konzervet kinyitjuk és a gyümölcsről a levét leöntjük (a levére szükségünk lesz). Mindegyiket külön-külön tálba tesszük. A barackot ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.

    A tejfölt a cukorral és a kókuszreszelékkel jól kikeverjük.

    A piskótatallért belemártjuk a barack levébe (de nem áztatjuk), majd kirakjuk vele a tál alját.

    Az egymás mellé helyezett piskótatallért megkenjük (ne túl vastagon) a tejfölös-kókuszos masszával, majd erre rárakosgatjuk a felvágott barackot (pár darab barackot tegyünk félre a díszítéshez).

    Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A rétegezést a masszával fejezzük be, az kerüljön a tetejére.

    Hűtőbe tesszük kb 3-4 órára pihenni. Ennyi idő alatt jól lehűl és megpuhulnak a piskótatallérok.

    Közben a habport felverjük kemény habbá. Tálalás előtt, szép, egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét tejszínhabbal és barackkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá