Kókuszos-mogyorós golyók recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 100 g darált mogyoró
- 100 g kókuszreszelék
- 80 g porcukor
- 80 g puha vaj
- 2 ek vaníliás cukor
- 120 g tejcsokoládé
- 80 g mascarpone
- 80 ml rum vagy ha gyerekek is esznek belőle akkor rumaroma ízlés szerint
Hempergetéshez:
- 100 g kókuszreszelék
Elkészítése:
A mogyorót és a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd, majd kihűtjük.
A vajat a cukrokkal jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit, mascarponét, rum(aromát) és elkeverjük.
Ekkor belekeverjük a kókuszos-mogyorós keveréket és alaposan eldolgozzuk. A masszát hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön az egész.
Kézzel kisebb golyókat formázunk a masszából, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.