Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pingvin szelet recept

Pingvin szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 1 csomag sütőpor
    • 3 dkg kakaópor
    • 16 dkg finomliszt
    • 3 evőkanál víz
    • 15 dkg kristálycukor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A mázhoz:

    • 1,5 dl tej
    • 35 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg margarin

    A krémhez:

    • 10 g tortazselé
    • 5 dl habtejszín
    • 3 dl tej

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.

    A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

    A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet, a margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.

    A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.

    A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével.

    A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá