Pingvin szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál víz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás

A mázhoz:

  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin

A krémhez:

  • 10 g tortazselé
  • 5 dl habtejszín
  • 3 dl tej

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük.

A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet, a margarint és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről.

A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.

A habtejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével.

A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.