Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova tekercs szedres-málnás vaníliakrémmel recept

Pavlova tekercs szedres-málnás vaníliakrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tej
    • kb 10 dkg porcukor
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 15 dkg szeder
    • 15 dkg málna
    • 1 tk vanília aroma

    A sütéshez:

    • kb 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojássárgákat tegyük egy lábasba és a porcukorral keverjük fehéredésig, adjuk hozzá a keményítőt, a vanília aromát és a tejet. Keverjük át és folyamatos keverés mellett takaréklángon főzzük krémmé.

    Amikor besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A tojásfehérjéket kezdjük el felverni habnak.

    Amikor már kissé habos, de még nem kemény, akkor 2-3 részletben adagoljuk hozzá a porcukrot. Minden adag cukorral verjük 1-2 percig. Az utolsó adag cukorral adjuk hozzá a keményítőt is. A végeredmény egy kemény, nagyon fényes massza lesz.

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, amit kissé megolajozunk. Egy kanállal terítsük szét a masszát, majd tegyük be sülni a sütőbe, a hőfokot egyből vegyük vissza 140 fokra.

    Kb 10 perc után mérsékeljük a sütő hőfokát 120 fokra és süssük újabb 30 percig (közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját!).

    Amikor már halvány, vajszínű és kemény, repedezett a felülete, akkor van készen! Picit kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk ott kihűlni. Majd kivesszük a sütőből és borítsunk rá egy sütőpapírt, és fordítsuk ki a tepsiből. Hagyjuk hűlni még 5 percet, majd levehetjük már a tetejéről az eredeti sütőpapírt.

    Megkenjük a vanília krémmel, szórjuk rá a gyümölcsöket (néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez). Ezután óvatosan tekerjük fel, majd tegyük 1-2 órára a hűtőbe, mielőtt szeletelnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá