Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo totus pite, joghurtos-málnás habbal recept

Paleo totus pite, joghurtos-málnás habbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg őrölt mandula
    • 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
    • fél teáskanál szódabikarbóna

    A totu réteghez:

    • 30 dkg totu krém
    • 7,5 dkg eritritol (vagy xilit)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom héja és leve
    • fél dl kókuszkrém (házilag is készíthető)

    A málnás-joghurt habhoz:

    • 10 dkg málnapüré
    • 2 dkg eritrit
    • 20 dkg sűrű kókuszjoghurt (ezt használtam, de helyettesíthető másmilyen joghurt alternatívával is)
    • 3 gramm zselatin

    Elkészítése:

    A málnás joghurthoz a málnapürét forrásig melegítjük az eritrittel és a zselatinnal, majd kihűtjük. A joghurtból kemény habot verünk, majd két részletben a málnához forgatjuk. A forma szilikonos felébe töltjük, majd lefagyasztjuk.

    A tésztához a tojássárgát habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. A masszát az oldalán sütőpapírral bélelt keret aljába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

    Ezalatt elkészíthetjük a totu alapú krémet, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nem kell teljesen simára, a krém maradhat kissé darabos is).

    Rásimítjuk a tésztára (VIGYÁZAT A FORMA FORRÓ!) és a hőfokot 130 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe. 5

    0-60 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt ráhelyezzük a megfagyott málnás joghurt habot. Megvárjuk amíg felenged és már fogyaszthatjuk is.

    Tipp:

    Tejmentes és paleo finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá