Paleo totus pite, joghurtos-málnás habbal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 evőkanál eritritol (xilit vagy méz)
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A totu réteghez:

  • 30 dkg totu krém
  • 7,5 dkg eritritol (vagy xilit)
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom héja és leve
  • fél dl kókuszkrém (házilag is készíthető)

A málnás-joghurt habhoz:

  • 10 dkg málnapüré
  • 2 dkg eritrit
  • 20 dkg sűrű kókuszjoghurt (ezt használtam, de helyettesíthető másmilyen joghurt alternatívával is)
  • 3 gramm zselatin

Elkészítése:

A málnás joghurthoz a málnapürét forrásig melegítjük az eritrittel és a zselatinnal, majd kihűtjük. A joghurtból kemény habot verünk, majd két részletben a málnához forgatjuk. A forma szilikonos felébe töltjük, majd lefagyasztjuk.

A tésztához a tojássárgát habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztává gyúrjuk. A masszát az oldalán sütőpapírral bélelt keret aljába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Ezalatt elkészíthetjük a totu alapú krémet, amihez valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk (nem kell teljesen simára, a krém maradhat kissé darabos is).

Rásimítjuk a tésztára (VIGYÁZAT A FORMA FORRÓ!) és a hőfokot 130 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe. 5

0-60 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt ráhelyezzük a megfagyott málnás joghurt habot. Megvárjuk amíg felenged és már fogyaszthatjuk is.

Tipp:

Tejmentes és paleo finomság.