Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo totus torta recept

Paleo totus torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
    Az alaphoz:

    • 6 dkg paleo édesmorzsa
    • 1 teáskanál holland kakaópor
    • 3 dkg folyékony kókuszolaj

    A túrós réteghez:

    • 30 dkg totu
    • 5 dkg eritritol
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai
    • 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
    • 1,5 dl víz

    A tetejére:

    • 10 dkg paleo étcsokoládé
    • 1 evőkanál folyékony kókuszolaj

    A díszítéshez:

    • transzfer fólia (vagy wax fólia ha nem szeretnénk színezni a díszítést)
    • 5 dkg paleo fehér csokoládé
    • 58 cm bársony szalag
    • 10 málna
    • 10 áfonya

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 centis tortaforma aljába simítjuk.

    Az alapot hűtőbe tesszük, amíg a túrós réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe.

    Ha megdermedt ráöntjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

    Eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát. Forró vízbe mártott késsel 10 egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét (folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás uán mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani).

    A díszítéshez a transzfer vagy wax fóliából olyan széles és olyan magas csíkot vágunk, mint a torta (én két egyforma hosszú csíkot készítettem, mert a transzfer fóliából nem lehetett volna megoldani egyben).

    Rákenjük a vízgőz fölött felolvasztott paleo fehér csokoládét. Hagyjuk, hogy szilárduljon, de ne engedjük teljesen megkeményedni a csokoládét. A torta szélére simítjuk, a fóliás felével kifelé.

    Hűtőbe téve hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen szilárddá váljon. Eltávolítjuk a fóliát. Bársony szalagot tekerünk köré (én egy csöpp olvasztott csokoládéval rögzítettem az egyik végét, majd körbe tekertem a tortán a szalagot, végül a másik végét szintén a csokival rögzítettem a szalag elején, tehát, nem a tortán).

    A tetejére málnaszemeket és áfonyát teszünk, amiket szintén pár csepp csokoládéval rögzíthetünk.

    Tipp:

    Nem a legegyszerűbb recept, de cserébe teljesen paleo és tejmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá