Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Az alaphoz:
A túrós réteghez:
A tetejére:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 centis tortaforma aljába simítjuk.
Az alapot hűtőbe tesszük, amíg a túrós réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe.
Ha megdermedt ráöntjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát. Forró vízbe mártott késsel 10 egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét (folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás uán mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani).
A díszítéshez a transzfer vagy wax fóliából olyan széles és olyan magas csíkot vágunk, mint a torta (én két egyforma hosszú csíkot készítettem, mert a transzfer fóliából nem lehetett volna megoldani egyben).
Rákenjük a vízgőz fölött felolvasztott paleo fehér csokoládét. Hagyjuk, hogy szilárduljon, de ne engedjük teljesen megkeményedni a csokoládét. A torta szélére simítjuk, a fóliás felével kifelé.
Hűtőbe téve hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen szilárddá váljon. Eltávolítjuk a fóliát. Bársony szalagot tekerünk köré (én egy csöpp olvasztott csokoládéval rögzítettem az egyik végét, majd körbe tekertem a tortán a szalagot, végül a másik végét szintén a csokival rögzítettem a szalag elején, tehát, nem a tortán).
A tetejére málnaszemeket és áfonyát teszünk, amiket szintén pár csepp csokoládéval rögzíthetünk.
Nem a legegyszerűbb recept, de cserébe teljesen paleo és tejmentes!