Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paleo mézeskalács recept

Paleo mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 dkg kókuszliszt
    • 8 dkg tápiókakeményítő
    • 8 dkg szezámliszt
    • 8 dkg darált dió/darált török mogyoró
    • 7 g konjacliszt
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 tk őrölt szegfűszeg
    • 12 dkg méz vagy mézhelyettesítő cukorbetegeknek esetleg agavé szirup
    • 1 nagyobb vagy 2 db kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg olvasztott sertészsír vagy kókuszzsír

    Díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 20 dkg nyírfaporcukor vagy porrá őrölt eritrit

    Elkészítése:

    Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.

    Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára.

    A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük és kb fél cm vastagságra nyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki belőle.
    180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db lesz belőle.

    A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá