Paleo mézeskalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg tápiókakeményítő
  • 8 dkg szezámliszt
  • 8 dkg darált dió/darált török mogyoró
  • 7 g konjacliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 12 dkg méz vagy mézhelyettesítő cukorbetegeknek esetleg agavé szirup
  • 1 nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
  • 8 dkg olvasztott sertészsír vagy kókuszzsír

Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • kb 20 dkg nyírfaporcukor vagy porrá őrölt eritrit

Elkészítése:

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük.

Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára.

A lehűlt tésztát egy tápiókakeményítővel megszórt deszkára tesszük és kb fél cm vastagságra nyújtjuk és karácsonyi motívumokat szúrunk ki belőle.
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db lesz belőle.

A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük és papírzacskóba töltjük, ízlés szerint díszítjük.