Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes kapros-totus pite recept

Édes kapros-totus pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg totu krémesre keverve
    • 1 nagy csipet só
    • fél csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg totu
    • 10 dkg eritrit
    • egy csokor friss kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál totu krémesre keverve
    • 2 evőkanál búzadara

    Lekenéshez:

    Elkészítése:

    A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.

    Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a krémes totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta!

    Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük ki. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket, egyenletesen terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.

    Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát. 180°C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.

    Tipp:

    Édes és kapros, tejmentes pite, 4 személyre. Az ideális tepsi méret hozzá: 25×35 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá