Édes kapros-totus pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg eritrit
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg totu krémesre keverve
- 1 nagy csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu
- 10 dkg eritrit
- egy csokor friss kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál totu krémesre keverve
- 2 evőkanál búzadara
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a krémes totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta!
Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük ki. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket, egyenletesen terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.
Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát. 180°C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.
Tipp:
Édes és kapros, tejmentes pite, 4 személyre. Az ideális tepsi méret hozzá: 25×35 cm