Édes kapros-totus pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg totu krémesre keverve
  • 1 nagy csipet só
  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 50 dkg totu
  • 10 dkg eritrit
  • egy csokor friss kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál totu krémesre keverve
  • 2 evőkanál búzadara

Lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.

Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a krémes totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta!

Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük ki. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket, egyenletesen terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.

Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát. 180°C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.

Tipp:

Édes és kapros, tejmentes pite, 4 személyre. Az ideális tepsi méret hozzá: 25×35 cm