Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus pite (tejmentes) recept

Totus pite (tejmentes)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy kb 24-26 cm-es formához:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg totu (krémesre keverve)
    • 1 nagy csipet só
    • fél csomag sütőpor
    • + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez

    A töltelékhez:

    • 50 dkg totu
    • 10 dkg eritrit
    • 2 csomag vaniliás cukor vagy ennek megfelelő vanilia kivonat
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • egy citrom leve és lereszelt héja
    • 2 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkocskázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ha van késes betétű robotgépünk, akkor több adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.

    Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totukrémet és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta.

    Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk

    Ha szeretnénk mazsolát is tehetünk bele, ekkor egy marék mazsolát forrásban lévő vízbe tegyünk bele és hagyjuk benne kihűlni, majd leszűrve tegyük a töltelékbe.

    A formát béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük be. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibenés igazítsuk el. Öntsük rá a tölteléket és egyenletesen terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.

    Kenjük le tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát, majd villával csíkozzuk meg a tészta tetejét díszítésképpen.

    180 °C-os sütőben aranybarna színig süssük. Ez sütőtől függően kb 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.

    Tipp:

    Tejmentes alternatíva a kedvelt magyar pitereceptre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá