Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus derelye recept

Totus derelye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg burgonya
    • 10-12 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • fél csapott evőkanál búzadara
    • liszt a szóráshoz

    Töltelékhez:

    • 12 dkg totu
    • 3 dkg vaniliás xilit vagy eritit
    • 2-2,5 dkg totu krém extra
    • fél citom héja és leve
    • 1 dkg búzadara

    Morzsához:

    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tésztát.

    A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően, msszegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kapunk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra, kb 5 cm-es csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval vagy ha nincs akkor késsel, majd evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztára a töltelékből 5 cm távolságban egymástól. Ezután egy ugyanakkora darab tésztacsíkot teszünk erre a tésztacsíkra és a derelyeszaggatóval a halmok között elvágjuk a dupla tésztát, majd a két szélén a lelógó tésztát is levágjuk és kész is a derelye.

    Lobogó, sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a derelyék a víz tetejére már ki is szedhető.

    A margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a morzsát és halvány barnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk bele a vízből kiszedett és kissé lecsepegtetett derelyéket.

    Tipp:

    A hozzávalók kb 20 db derelye elkészítéséhez elegendőek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá