Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos-diós szelet recept

Őszibarackos-diós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs tönkölyös leveles tészta
    • 3-4 őszibarack
    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 citrom reszelt héja és leve
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)
    • 1 ek tej

    Elkészítése:

    A darált dióhoz keverjük hozzá a porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahéjat és annyi tejet, hogy egy könnyen kenhető masszát kapjunk.

    Az őszibarackot mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és sütés közben is megőrizze a színét.

    Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a szélétől kb 1,5 cm-t elhagyva, kenjük meg a diós masszával.

    Ezután helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot, majd szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá