Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mágnás diós vagy london szelet recept

Mágnás diós vagy london szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12 dkg porcukor
    • fél cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • fél citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • kb 2 dl sárgabarack lekvár

    Tetejére:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 20 dkg cukor
    • fél citrom lereszelt héja
    • 30 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A tojássárgákat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is beledolgozzuk.

    A tojássárgás masszához hozzáadjuk a citromhéjat, lisztet, sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk vagy belenyújtjuk. Alaposan lekenjük lekvárral.

    A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a cukrot is és lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját, diót és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk a habot.

    A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, majd 170 fokos, alsó-felső sütéssel előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

    Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá