Mágnás diós vagy london szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 6 tojás sárgája
  • 12 dkg porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja

Töltelék:

  • kb 2 dl sárgabarack lekvár

Tetejére:

  • 6 tojásfehérje
  • csipet só
  • 20 dkg cukor
  • fél citrom lereszelt héja
  • 30 dkg darált dió

Elkészítése:

A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A tojássárgákat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is beledolgozzuk.

A tojássárgás masszához hozzáadjuk a citromhéjat, lisztet, sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk vagy belenyújtjuk. Alaposan lekenjük lekvárral.

A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a cukrot is és lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját, diót és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk a habot.

A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, majd 170 fokos, alsó-felső sütéssel előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.