Őszibarackos-diós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs tönkölyös leveles tészta
  • 3-4 őszibarack
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 ek tej

Elkészítése:

A darált dióhoz keverjük hozzá a porcukrot, egy csomag vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, ízlés szerint őrölt fahéjat és annyi tejet, hogy egy könnyen kenhető masszát kapjunk.

Az őszibarackot mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és sütés közben is megőrizze a színét.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a szélétől kb 1,5 cm-t elhagyva, kenjük meg a diós masszával.

Ezután helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot, majd szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.