Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nutellával töltött, diós aprósütemény recept

Nutellával töltött, diós aprósütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 8 dkg porcukor
    • 5 dkg étkezési keményítő
    • fél cs sütőpor

    Hempergetéshez:

    • 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált)

    Töltelék:

    • nutella

    Elkészítése:
    Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett.

    Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

    Az összegyúrt tésztából kb diónyi nagyságú darabokat lecsípünk és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 12 percig sütjük (tűpróba).

    5. A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá