Nutellával töltött, diós aprósütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nutellával töltött, diós aprósütemény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • fél cs sütőpor

Hempergetéshez:

  • 10 dkg darált dió (kicsit durvára darált)

Töltelék:

  • nutella

Elkészítése:
Nekem ebből a mennyiségből 21 db golyó lett.

Először a margarint a cukorral, majd a tojássárgákkal is jól összekeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a keményítőt és a kakaóport, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk.

Az összegyúrt tésztából kb diónyi nagyságú darabokat lecsípünk és az enyhén vizes tenyerünkkel egyforma golyókat formázunk (így jobban tapad rá a darált dió), majd beleforgatjuk a darált dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a golyókat, majd az ujjunkkal a golyók közepébe mély mélyedést nyomunk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 12 percig sütjük (tűpróba).

5. A megsült és a kihűlt golyók mélyedését nutellával megtöltjük egy csillagcsöves habzsák segítségével.