Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancs szelet recept

Narancs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3*2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3*2 evőkanál meleg víz
    • 3*10 dkg cukor
    • 3*7 dkg liszt
    • 3*1 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 2 dl tejföl
    • 4,5 dl habtejszín + 0,5 dl díszítéshez
    • 10 dkg cukor
    • 1 narancs héja és leve
    • 1 narancs húsa apróra vágva
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál narancsaroma

    Elkészítése:

    3 tojást a keverőgép üstjébe ütünk egészben és magas fokozaton, hozzáadva 2 ek vizet és 10 dkg cukrot ( kb 10 perc alatt jó habos lesz). 7 dkg lisztbe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, kisebb adagokban egy fakanállal, arra figyelve, hogy a habot ne törjük össze.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 32*20 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk.

    Forró sütőben kb 15 perc alatt (tűpróbát végezve) készre sütjük az első lapot. A maradék alapanyagokból másik 2 lapot sütünk, de akár egyben is kikeverhető a massza és kisülés és hűlés után vághatjuk 3 lapra.

    A krémhez a tejfölt egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és levét, a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejfölös krémhez keverjük.

    A kész narancsos krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az utolsó lapra is jusson. A maradék tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét.

    Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára vagy egy éjszakára, majd szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá