Narancs szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancs szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3*2 tojás
  • 3*2 evőkanál meleg víz
  • 3*10 dkg cukor
  • 3*7 dkg liszt
  • 3*1 csapott kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 2 dl tejföl
  • 4,5 dl habtejszín + 0,5 dl díszítéshez
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 narancs húsa apróra vágva
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál narancsaroma

Elkészítése:

3 tojást a keverőgép üstjébe ütünk egészben és magas fokozaton, hozzáadva 2 ek vizet és 10 dkg cukrot ( kb 10 perc alatt jó habos lesz). 7 dkg lisztbe belekeverünk 1 kávéskanál sütőport, majd a tojásos masszába forgatjuk óvatosan, kisebb adagokban egy fakanállal, arra figyelve, hogy a habot ne törjük össze.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 32*20 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk.

Forró sütőben kb 15 perc alatt (tűpróbát végezve) készre sütjük az első lapot. A maradék alapanyagokból másik 2 lapot sütünk, de akár egyben is kikeverhető a massza és kisülés és hűlés után vághatjuk 3 lapra.

A krémhez a tejfölt egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a narancs héját és levét, a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejfölös krémhez keverjük.

A kész narancsos krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az utolsó lapra is jusson. A maradék tejszínt is felverjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét.

Hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük pár órára vagy egy éjszakára, majd szeletelve tálaljuk.