Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozart szelet recept

Mozart szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg fehér marcipán
    • 25 dkg puha vaj
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 3-4 csepp mandulaaroma
    • 5-6 ek tej
    • 30 dkg liszt
    • csipet só

    Krémhez:

    • 30 dkg étcsokoládé
    • 5 dl+3 dl habtejszín
    • 3-4 csepp mandulaaroma
    • 1 cs habfixáló
    • 40 dkg nutella
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
    • 1 kanál étolaj

    Elkészítése:

    Durvára lereszeljük a marcipánt.

    A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük.

    A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba) rácsra tesszük és kihűtjük.

    5 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 30 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 40 dkg nutellát.

    Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd ha kihűlt felhabosítjuk.

    Felverjük a 3 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, a habfixálóval és a mandula aromával.

    A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. A csokis krémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére. A maradék krém felét rákenjük az alsó lapra, majd a krém tetejére kenjük a tejszín felét.

    A második lappal ugyanígy járunk el. Majd a félretett nutellás krémet rákenjük a torta tetejére.

    Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, belekeverjük az étolajas és a torta tetejére kenjük

    Tipp:

    A marcipántól a tésztája nagyon finom, nem szárad ki. A mandula aroma különleges ízt kölcsönöz a tejszínnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá