Mozart szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mozart szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg fehér marcipán
  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 3-4 csepp mandulaaroma
  • 5-6 ek tej
  • 30 dkg liszt
  • csipet só

Krémhez:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 5 dl+3 dl habtejszín
  • 3-4 csepp mandulaaroma
  • 1 cs habfixáló
  • 40 dkg nutella
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 1 kanál étolaj

Elkészítése:

Durvára lereszeljük a marcipánt.

A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük.

A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba) rácsra tesszük és kihűtjük.

5 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 30 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 40 dkg nutellát.

Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Majd ha kihűlt felhabosítjuk.

Felverjük a 3 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral, a habfixálóval és a mandula aromával.

A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. A csokis krémből egy keveset félreteszünk a torta tetejére. A maradék krém felét rákenjük az alsó lapra, majd a krém tetejére kenjük a tejszín felét.

A második lappal ugyanígy járunk el. Majd a félretett nutellás krémet rákenjük a torta tetejére.

Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, belekeverjük az étolajas és a torta tetejére kenjük

Tipp:

A marcipántól a tésztája nagyon finom, nem szárad ki. A mandula aroma különleges ízt kölcsönöz a tejszínnek.