Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mille-feuille áfonyás krémmel recept

Mille-feuille áfonyás krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávaló 36 db tésztalaphoz:

    • 2 cs előnyújtott leveles tészta

    Áfonyás krém hozzávalói:

    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 ek étkezési keményítő (púpozott)
    • 5 dl habtejszín
    • 10 dkg mascarpone
    • 1 citrom reszelt héja
    • 20 dkg áfonya

    Elkészítése:

    Az egyik előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vágjuk fel 18 egyforma méretű téglalappá. (a másik tésztával is így járjunk majd el)

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feldarabolt tésztát.

    Ezután fedjük le egy sütőpapírral, majd helyezzünk rá egy tepsit, hogy sütés közben a tészta ne tudjon megemelkedni.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 20-25 perc alatt aranybarnára a tésztát. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve vegyük le a tepsit, és a sütőpapírt a megsült tésztáról, majd hűtsük ki egészen.

    A tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel, majd apránként keverjünk hozzá 3 dl előzőleg megmelegített (csak meleg legyen, nem pedig forró!!!) habtejszínt.

    Ezután gőzfürdő fölött, robotgéppel addig keverjük, még besűrűsödik, majd vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.

    Az áfonyából tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradékot villával kicsit nyomkodjuk össze.

    Ezután a krémhez reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a mascarponét, és a villával összenyomkodott áfonyát, keverjük simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön.

    A maradék 2 dl habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a hűtőből kivett krémmel.

    A ropogósra sült tésztalapokat közvetlenül tálalás előtt kenjük meg a krémmel, majd rögtön kínáljuk.

    A lapokat megsüthetjük már előző nap, majd hűvös helyen, pl. konyharuhával letakarva tároljuk, így finom ropogós marad. A krémet is elkészíthetjük már előre, majd a hűtőben tároljuk felhasználásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá