Mille-feuille áfonyás krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávaló 36 db tésztalaphoz:
- 2 cs előnyújtott leveles tészta
Áfonyás krém hozzávalói:
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 ek étkezési keményítő (púpozott)
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg áfonya
Elkészítése:
Az egyik előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vágjuk fel 18 egyforma méretű téglalappá. (a másik tésztával is így járjunk majd el)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feldarabolt tésztát.
Ezután fedjük le egy sütőpapírral, majd helyezzünk rá egy tepsit, hogy sütés közben a tészta ne tudjon megemelkedni.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 20-25 perc alatt aranybarnára a tésztát. (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve vegyük le a tepsit, és a sütőpapírt a megsült tésztáról, majd hűtsük ki egészen.
A tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel, majd apránként keverjünk hozzá 3 dl előzőleg megmelegített (csak meleg legyen, nem pedig forró!!!) habtejszínt.
Ezután gőzfürdő fölött, robotgéppel addig keverjük, még besűrűsödik, majd vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
Az áfonyából tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradékot villával kicsit nyomkodjuk össze.
Ezután a krémhez reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a mascarponét, és a villával összenyomkodott áfonyát, keverjük simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön.
A maradék 2 dl habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a hűtőből kivett krémmel.
A ropogósra sült tésztalapokat közvetlenül tálalás előtt kenjük meg a krémmel, majd rögtön kínáljuk.
A lapokat megsüthetjük már előző nap, majd hűvös helyen, pl. konyharuhával letakarva tároljuk, így finom ropogós marad. A krémet is elkészíthetjük már előre, majd a hűtőben tároljuk felhasználásig.