Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás citromos szelet recept

Áfonyás citromos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • A tésztához:

    • 22,5 dkg puha vaj
    • 12 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • csipet só

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 2 citrom reszelt héja
    • 6 ek liszt
    • 1,25 dl frissen facsart citromlé

    A tetejére:

    • 15 dkg áfonya

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik.

    Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat.

    A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.

    18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

    Porcukorral is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá