Áfonyás citromos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Áfonyás citromos szelet

A tésztához:

  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

A krémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 ek liszt
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé

A tetejére:

  • 15 dkg áfonya

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik.

Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat.

A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.

18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.

Porcukorral is megszórhatjuk.