Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-áfonyás pohárkrém recept

Citromos-áfonyás pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Citromos krémhez:

    • 20 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1,5 dl habtejszín

    Vaníliás krémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek barnacukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1,5 dl habtejszín

    Áfonyához:

    • 25 dkg áfonya
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Citromos krém:

    A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a krémhez.

    Vaníliás krém:

    A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen. (Én kevergetve hűtöm ki, akkor csomómentes, és szép sima lesz.)

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá teljesen kihűlt pudinghoz.

    Az áfonyát tegyük egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben vegyük ki és óvatosan keverjük össze).

    Ezután hűtsük ki egészen mielőtt krémekkel a poharakba rétegeznénk.

    Az elkészült krémeket és az áfonyát váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krémek kellően megdermedjenek és az ízek jól összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá