Citromos-áfonyás pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos-áfonyás pohárkrém

Hozzávalók:
Citromos krémhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1,5 dl habtejszín

Vaníliás krémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek barnacukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl habtejszín

Áfonyához:

  • 25 dkg áfonya
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítése:

Citromos krém:

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és ízlés szerinti mennyiségű citromlevet, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a krémhez.

Vaníliás krém:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a barnacukrot, a vaníliás cukrot, és állandó kevergetés mellett, főzzük sűrűre. Ezután hűtsük ki teljesen. (Én kevergetve hűtöm ki, akkor csomómentes, és szép sima lesz.)

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá teljesen kihűlt pudinghoz.

Az áfonyát tegyük egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, keverjük össze, majd tegyük be a mikróba és pár perc alatt karamellizáljuk meg (közben vegyük ki és óvatosan keverjük össze).

Ezután hűtsük ki egészen mielőtt krémekkel a poharakba rétegeznénk.

Az elkészült krémeket és az áfonyát váltakozva kanalazzuk a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krémek kellően megdermedjenek és az ízek jól összeérjenek.